De filosofie achter onze merken

Mijn salon staat voor 100% natuurlijke huidverbetering en daarom werk ik met eerlijke huidverzorgingsproducten die de huid van buitenaf verbeteren en mooi houden. De twee productlijnen of merken die ik gebruik zijn Lakshmi en Salonnepro.

Ayurveda

Lakshmi is 100% natuurlijk, biologisch, Ayurvedische en dierproefvrij. Maar wat is nu ayurveda?

Ayurveda is de wetenschap van het leven, een eeuwenoude genees- en levenswijze uit India.
Ayurveda erkend drie types persoonlijke constituties ofwel levensenergieën, Dosha’s genaamd: Vata, Pitta en Kapha en alle combinaties hiervan. Middels een vragenlijst bepalen wij uw constitutie zodat ik de producten volledig op u af kunnen stemmen.

Ayurveda is ook een filosofie die aanwijzingen geeft voor een harmonieuze manier van leven. Het begrip Ayurveda komt uit het Sanskriet en is een combinatie van “ayur” wat leven betekent en “veda” wat wetenschap of kennis betekent. Het volgen van de richtlijnen van de Ayurveda heeft zelfontwikkeling als doel hierbij worden de individuele behoeften van ieder mens als uitgangspunt genomen. De Ayurveda beschouwd een persoon als een geheel en richt zich op het in evenwicht brengen van de persoon en het creëren van harmonie.

  • VATA – beweging

Lucht en Ether omvat alle beweging en verandering in het lichaam en de geest. Het zenuwstelsel, de ademhaling en alle bewegingsprocessen in het lichaam. Een evenwichtige Vata voelt zich energiek, blij, enthousiast en creatief; de geest is rustig, helder en levendig.

Huidtype: mooie dunne huid met fijne poriën, veel mimiek, zacht. Uit balans is de Vata huid arm aan talg en vocht, droog, flets en mat. Er ontstaan snel expressielijntjes.

Advies: veel voeding en hydratatie nodig voor een mooie jeugdige huid, volle producten.

  • PITTA – stofwisseling

Vuur en Water regelt onder meer de spijsvertering en de lichaamstemperatuur. Op geestelijk gebied staat het voor een scherp intellect en emoties. Als deze dosha in balans is, geeft deze tevredenheid, energie, welbespraaktheid, een goede spijsverteringskracht, de juiste lichaamstemperatuur en een heldere geest.

Huidtype: heldere, goed doorbloede huid, gemiddelde huiddikte en normale huidglans, middelgrote poriën en evt. sproetjes. Uit balans is de Pitta huid gevoelig, intolerant, kan last hebben van een verminderde lipide barrière, oppervlakkige pukkeltjes, uitslag, roodheid en couperose.

Advies: heeft halfvolle producten nodig die de huid kalmeren en beschermen. En eventueel een zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor onder je dagcrème.

  • KAPHA – structuur

Aarde en Water geeft het lichaam stevigheid en stabiliteit en houdt de vloeistofhuishouding in evenwicht. Een evenwichtige Kapha geeft kracht, uithoudingsvermogen, een goed immuunsysteem, geduld en psychische stabiliteit. Huidtype: zeer zachte, dikkere huid met minder mimiek, grotere poriën en meer glans. Deze huid blijft langer jeugdig. Uit balans heeft de Kapha huid neiging vet te worden, verwijde poriën, acne en een overmatige huidglans, kan bleek en slecht doorbloed zijn.

Advies: heeft magere producten nodig voor herstellen vochtgehalte en stimulatie van de huidfunctie. Bijvoorbeeld een zachte peeling en massage met warme olie.

Natuurlijke huidverbetering voor iedereen

Salonnepro is een Nederlands huidverzorgingsmerk, proudly made in the Netherlands! Salonnepro heeft een duidelijk doel: natuurlijke huidverbetering voor iedereen. En dat gaat niet alleen over anti-aging, maar ook over de behandeling van puistjes, pigmentstoornissen, stress en onbalans. Salonnepro ontwikkelt producten en behandelingen die samenwerken met het lichaam. Door met het lichaam samen te werken, in plaats van deze tegen te werken, worden betere resultaten verkregen. Synthetische werkstoffen worden waar mogelijk vervangen door hun natuurlijke alternatief.

Lees meer over Lakshmi of Salonnepro op de pagina behandelingen.